Bergens Tidende 30.juni 2004

Adresseavisen 19.juni 2004

Senior MC Norge 2004

Juleturen 2008

 

Artikkel i Adresseavisen onsdag 29. desember 1999

Skurkeklubben var tirsdag på sin årlige romjulstur fra Stavne til Tømmerdalen i Trondheim. En riktig langtur på spinkle mopeder av edel årgang.

 

Skurkeklubben i samlet tropp på mopedtur i Bymarka - en årlig begivenhet for voksne gutter med dilla på gamle sykler med små motorer.
Foto: MORTEN ANTONSEN

Kameratgjengen i Skurkeklubben teller åtte-ti mann. Alle over 40 år og med gamle motorsykler og mopeder som lidenskap. De begynte med å samle på Tempo motorsykler. Så ble det andre veteranmotorsykler og mopeder av ulikt fabrikat - med eller uten pedaler.

Klubbens medlemmer har til sammen oppunder 100 motoriserte tohjulinger - alle over 30 år gamle. De fleste i godt kjørbar stand. De ekte motorsyklene, som helst skal vre av engelsk fabrikat, brukes i veteranløp om sommeren.

Mopedene brukes bare på denne ene utflukten - til Tømmerdalen i romjula. Der venter en lavvo, litt spekemat og varm drikke kokt på gammeldags primus, før klubben i samlet tropp kan kjøre hjemover og nyte muntre tilrop fra turfolk langs veien.

Bløffer på alderen

Mange av de godt voksne har hatt moped eller en Tempo - ungdommen synes rett og slett kjøretøyene er rare.

Også antrekket skal vre årgangs, men klubbens praksis er heller liberal på det området. Og er kjøretøyet gammelt nok, er heller ikke medlemskap helt nødvendig for å delta på tur.

Hvis du stusser på navnet, er forklaringen at det bare er blitt sånn, forteller medlem Torgeir Hermstad.

For klubben har ikke gjort annet galt enn å bløffe på alderen. President Harald Lynums fødselsår (1954) er valgt som stiftelsesår - selv om det er nesten 40 år for tidlig. Men det er et tidsriktig år.

Skadefryd

Klubben har for øvrig egen brakke på Stavne - uten lys og vann, men hva skal de vel med det, de som møtes for å prate eller mekke.

Fasit for romjulsturen ble to velt og ett tilfelle av teknisk svikt. Derfor nådde ikke medlem Geir frem til målet innerst i Tømmerdalen. Skurkeklubben holder nøye telling med hverandres havarier, for skadefryden skal være både sann og ekte. Jo dyrere, desto bedre, er ett av klubbens grunnleggende prinsipper.

Onsdag, 29. desember, 1999